در هر نوع محیط شغلی رعایت اصول ایمنی مربوطه، به سلامت و تندرستی افراد شاغل کمک بسزایی دارد. استفاده از تجهیزات ایمنی مانند کلاه ایمنی، جلیقه های ایمنی، دستکش و… در برخی فعالیت ها الزامی بوده و بدون آن ها خطراتی جان انسان را تهدید می کنند. آلودگی صوتی موجود در بعضی از مشاغل، در طولانی مدت به گوش ها آسیب رسانده و موجب کاهش شنوایی خواهند شد؛ استفاده از گوشی ایمنی در چنین مشاغلی علاوه بر حفظ سلامتی، می تواند به تمرکز کار نیز کمک کند.
شاید این محافظ ها ساده به نظر برسند اما ساخت و طراحی آن ها به دانش فنی بالایی نیاز دارد؛ این گوشی ها باید به نوعی تولید شوند که بتوانند امواج صوت را تا مقدار استانداردی کاهش دهند زیرا اگر بیش از حد باشد، می تواند سطح هوشیاری کاربر را پایین آورده و در شرایط خاص مانع از توجه او به علائم اضطراری شود.
کاربرد گوشی های ایمنی

کاربرد گوشی ایمنی
از گوشی های صداگیر در بسیاری از مشاغل و صنایع استفاده می شود. بیشترین کاربرد آن ها در کارگاه های صنعتی و ساختمانی، مراکز نظامی، صنایع ساخت فلزات و چوب، معدن، فرودگاه، تولید پارچه، تولید مواد شیمیایی، ساختمان سازی و صنعت ساخت خودرو می باشد. با تهیه این وسیله ایمنی برای گوش، از سلامت شنوایی و فیزیکی گوش خود محافظت می کنید و باعث افزایش دقت و تمرکز در کار خواهد شد.
آلودگی صوتی
در اکثر محیط های کاری صنعتی و کارگاهی، آلودگی صوتی جزو مشکلات دائمی آن ها محسوب می شود. این آلودگی ها از حرکات ماشین آلات، دستگاه های در حال کار و بطور کل ابزارآلات سنگین بوجود می آید. ما انسان ها توان شنیداری استانداردی داریم که اگر میزان صدا از آن بیشتر شود، باعث آسیب رسانی به گوش خواهد شد. استفاده از تجهیزات ایمنی همواره در سلامتی انسان تاثیرگذار است و می تواند میزان صدمات و خطرات را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. پرکابردترین تجهیزات ایمنی برای جلوگیری از صدمات شنوایی و آسیب های گوش، محافظ یا گوشی ایمنی است که مانند عایق در برابر صدا مقاومت می کند و از میزان صدای اطراف می کاهد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با گوشی ایمنی آشنا شویم.
انواع گوشی های ایمنی

انواع گوشی ایمنی
گوشی های ایمنی بر اساس شکل ساختاری، نحوه تولید، کاربرد و مواد تشکیل دهنده به انواع مختلفی از مدل ها تقسیم می شوند. گوشی های ایمنی که بر روی کلاه های ایمنی طراحی می شوند، معروف به گوشی های روکلاهی هستند. دیگر مدل های این گوشی ها را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
آیا علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره کلاه ایمنی هستید؟ پس به این صفحه مراجعه نمایید.
گوشی ایرپلاگ و نیمه ایرپلاگ

گوشی ایرپلاگ
این مدل گوشی، داخل حفره گوش قرار می گیرد و فضای بسیار کمتری را اشغال می کند، همچنین از نظر قمیتی نیز از سایر مدل ها ارزان تر است. این گوشی ها از مواد مختلفی مانند لاستیک، اسفنج فایبرگلاس و اسفنج وینیل تولید می شوند. این گوشی دارای ویژگی های مختلفی است که عبارت اند از:
- در بعضی موارد یک بار مصرف هستند.
- معمولا جنس این گوشی های صداگیر از پلاستیک، فایبرگلاس و پنبه است.
- گوشی ایمنی ایرپلاگ دارای قابلیت انعطاف پذیری می باشد.
- در بعضی از گوشی ها از سیلیکون و پلاستیک مرغوب استفاده می شود.
- بیشتر در موارد نظامی و جنگی کاربرد دارد.
گوشی های نیمه ایرپلاگ توسط یک سربند پلاستیکی روی قسمت انتهایی مجرای گوش نگه داشته می شوند. اثر بخشی آن ها مانند فرو کردن انگشت در گوش می باشد. قابل ذکر است هر یک از تجهیزات ایمنی دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که همین موضوع باعث تقسیم بندی آن ها به انواع مختلفی خواهد شد. همچنین این دسته بندی ها بازه قیمتی را بیشتر کرده تا عموم مردم توانایی تهیه این تجهیزات را داشته باشند. در ادامه نکات مثبت و منفی گوشی های صداگیر ایرپلاگ را مشاهده می کنید:

نقاط قوت و ضعف گوشی ایرپلاگ
نکات مثبت
- دارای قیمت پایینی می باشد.
- مزاحم فعالیت فرد نخواهد بود.
- باعث تعریق و خیس شدن گوش نمی شود.
- حمل ساده و راحت بطوری که در جیب می توان گذاشت.
- برای لباس ها و پوشیدنی های دیگر مشکلی ایجاد نمی کند.
نکات منفی
- توانایی محافظتی کمتری نسبت به نوع ایرماف دارد.
- افراد دارای عفونت یا مشکل گوش نمی توانند استفاده کنند.
گوشی ایرماف

گوشی ایرماف
نمونه ای دیگر از گوشی های ایمنی، گوشی ایرماف می باشد که بیشتر در صنایع بزرگ و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. گوشی صداگیر ایرماف از متداول ترین و پرکاربرد ترین گوشی ها است. این مدل همانند هدفون فضای خارج از گوش را می پوشاند و مقدار زیادی از حجم صدا را می کاهد. اجزای تشکیل دهنده این گوشی ایمنی شامل فنجانک، فنر و بالشتک است. این نوع از گوشی های ایمنی مقاوم تر و البته گران تر نیز هستند. گوشی های ایمنی ایرماف نیز مانند ایرپلاگ دارای نقاط ضعف و قوت هستند؛ با شناخت هر چه بهتر، می توانید خریدی مناسب تر داشته باشید. از جمله مهم ترین نکات مثبت و منفی گوشی صداگیر ایمنی ایرماف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نقاط قوت و ضعف گوشی ایرماف
نکات مثبت
- نرم و راحت هستند.
- مناسب برای همه افراد
- مدل مورد علاقه کارگران و کارمندان
- مراقبت بیشتر از گوش در برابر آلودگی های صوتی
- انتخاب مناسب در آب و هوای سرد زیرا علاوه بر رفع آلودگی صوتی، گوش ها را گرم نگه می دارد.
نکات منفی
- در آب و هوای گرم می تواند موجب تعریق گوش شود.
- نگهداری و حمل آن شاید کمی سخت باشد.
- نسبت به نوع ایرپلاگ قیمت بالاتری دارد.
- برای افراد عینکی دشوار است.
نگهداری و تهیه گوشی ایمنی

نگهداری و خرید گوشی ایمنی
تهیه گوشی ایمنی آنچنان سخت نیست و شما می توانید با بررسی نیازهای خود و استاندارد های گوشی آن ها را تهیه کنید. توصیه های ایمنی همواره به موضوع پیشگیری بهتر از درمان است، اشاره می کنند؛ یعنی با هزینه کردن نه چندان زیاد، می توانید از خسارات و صدمات احتمالی به گوش و شنوایی افراد جلوگیری کنید. همچنین رعایت اصول ایمنی هرگز در روند کار چالشی ایجاد نخواهد کرد، بلکه تمرکز و حساسیت کار را نیز افزایش داده و باعث باکیفیت شدن کار در نتیجه نهایی خواهد شد.
تولید کنندگان گوشی های حفاظتی، اطلاعات مربوط به قابلیت کاهش صدا را با درج مقادیری به نام NNR که به معنای نرخ کاهش صدا است و در آزمایشگاه ها تعیین می شود، مشخص میکنند. نرخ NNR بر اساس شرایط آزمایشگاهی گزارش میشوند. با دانستن نکات مهم در نگهداری از گوشی ها می توانید ماندگاری آن را افزایش داده و مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید.
نکات مهم درباره گوشی ایمنی

نکات مهم گوشی ایمنی
- گوشی باید مناسب و اندازه باشد.
- گوشی ایمنی را وسیله ای شخصی در نظر بگیرید.
- بعد از استفاده از گوشی های ایرماف در فضایی خنک و متعادل نگهداری شود.
- محلول آب و صابون برای شستشوی گوشی ایرماف و ایرپلاگ مناسب است.
- در صورت وجود آلودگی صوتی بیش از حد می توانید از هر دو نوع گوشی استفاده کنید.
- گوشی ایرپلاگ نوع پلیمری، قابلیت شستشو و استفاده مجدد را دارد، اما نوع اسفنجی آن یک بار مصرف می باشد.
با یک انتخاب درست می توانید از گوش خود در برابر آلودگی های صوتی و محیطی محافظت نمایید. شما می توانید با توجه به نوع محیط کار، شدت آلودگی و میزان راحتی خود بهترین گوشی ایمنی را خریداری نموده و از آن استفاده کنید. شما عزیزان می توانید جهت تهیه و مشاهده اطلاعات خرید گوشی های ایمنی تو گوشی و رو گوشی، به این صفحات مراجعه نمایید.
پذیرای سوالات، انتقادت و پیشنهادات شما هستیم.