تجهیزات ایمنی کوهنوردی

روز جهانی آتش نشان

4.2/5 - (4 امتیاز)

در تقویم جهانی 4 مه، روز جهانی آتش نشان میباشد. این روز امسال مصادف با 14 اردیبهشت ماه است.

تاریخچه نامگذاری

علت نامگذاری این روز، جان باختن چند تن از آتش نشانان فداکار استرالیایی در جریان آتش سوزی گسترده در لینتون استرالیا می باشد. در جریان این آتش سوزی به دلیل تغیر در جهت وزش باد، در حین عملیات محار آتش، 5 تن از آتش نشانان جان باختند.

این حادثه ناگوار در دسامبر سال 1998، سبب شد تا در تقویم روزی با این نام ثبت شود.

هدف روز جهانی آتش نشان

نامگذاری این روز جهانی، به دلیل حمایت، سپاس و قدردانی از آتش نشانان و جان باختگان این شغل پرخطر می باشد. همچنین، پیشگیری از آتش سوزی و لزوم آموزش فراگیرتر یکی از اصلی ترین اهداف این روز جهانی است. آتش نشانان و سازمان های وابسته به آن ها در سراسر جهان، همواره بر آموزش پیشگیری از سوانح آتش سوزی تأکید دارند.

نماد روز جهانی آتش نشان

"نماد

یکی از اصلی ترین نمادهای روز جهانی آتش نشان، روبان قرمز و آبی است. این روبان تقریباً 5 سانتی متر طول و 1 سانتی متر عرض دارد که در کنار هم قرار گرفته اند.

جیمز هاوارد ادموندسون، سناتور مجلس سنا ایالات متحده، فردی بود که این رنگ قرمز و آبی را انتخاب کرد، زیرا قرمز نشان دهنده عنصر آتش است، در حالی که آبی نشان آب است. همچنین، قرمز و آبی رنگ هایی هستند که در سراسر جهان برای نشان دادن خدمات اضطراری شناخته شده اند.

روز ملی آتش نشان در ایران

در جریان حمله هوایی رژیم بعث عراق به پالایشگاه آبادان در تاریخ 7 مهرماه سال 1359، هنگامی که آتش نشانان منطقه و شهرهای اطراف جهت مهار نمودن آتش روانه پالایشگاه شده بودند، مجدداً جنگنده های دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه نمودند که منجر به شهادت چندین تن از آتش نشانان شد. پس از آن تاریخ، در تقویم ایرانی، 7 مهرماه به پاس تقدیر از رشادت های آتش نشانان به این عنوان نامگذاری شد.

طرح نام گذاری این روز در سال 1379 توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی کشور پیشنهاد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تأیید شد. این روز با هدف ترویج ایمنی و پیشگیری از حوادث در سطح کشور هم چنین یادآوری حماسه آفرینی ها و از خود گذشتگی های آتش نشانان عزیز میهن مان در تمامی عرصه ها نامگذاری شده است. ایجاد زمینه های مناسب برای آموزش همگانی مردم در جهت پیشگیری از بروز حوادث گوناگون و حفاظت از سرمایه های ملی نیز از دیگر آرمان های نام گذاری این روز است.

آتش نشان کیست؟

"<yoastmark

آتش نشان فردی است که در راستای تحقق اهداف سازمانی یعنی نجات جان انسان ها، حیوانات، حفظ اموال و ثروت های عمومی و ملی و ارائه خدمات بشر دوستانه اقدام میکند. امروزه، مامورهای آتش نشانی مهارت های بیشتری از جمله مهارت های پزشکی و اورژانسی را فرا می گیرند تا به یاری آسیب دیدگان بشتابند.

آتش نشانی چیست؟

آتش نشانی یا اطفاء حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش توسط خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتش های ناخواسته انجام می گیرد. این سازمان وظیفه حفاظت از افراد در برابر سوانح وحوادث، پیشگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست را برعهده دارد. این سازمان، جزو سازمان های وابسته به شهرداری ها هستند.‌

اولین آتش نشانی در ایران

"<yoastmark

نخستین ایستگاه آتش نشانی ایران توسط روس ها در شهر تبریز سال 1221 شمسی ساخته شده است. وجود برج تاریخی (یانقین) در این شهر گواهی بر صحت این ادعاست. بنابراین تأسیس اولین اطفائیه ایران را با توجه به وجود اولین برج آتش نشانی، به شهر تبریز نسبت می دهند.

نحوه ی کار در این اطفائیه ها بدین صورت بود که بر بالای این برج فردی به نگهبانی می ایستاد، و به محض مشاهده آتش یا آثاری از دود، محل حریق را مشخص نموده و اطفائیه چی هایی که در حال آماده باش بودند را، با به صدا درآوردن زنگ برنزی بزرگی که در بالای برج بود مطلع می کرد.

همچنین تأسیس اولین ایستگاه اطفائیه در شهر تهران، به سال 1303 باز میگردد.

سخن آخر

آتش نشانان، فرشته های نجاتی هستند که آتش عشق خدمت به انسان ها در وجودشان زبانه می کشد تا آتشِ سوزان حوادث را در زندگی همگان خاموش کنند.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *