تاریخچه آتش نشانی در جهان

تاریخچه آتش نشانی در جهان

لطفا امتیاز دهید

تاریخچه آتش نشانی نشان می دهد که آتش بیش از 4 هزار سال پیش توسط انسان مورد استفاده قرار می گرفته است. طبیعت آتش، سوزاندن است؛ پس باید ایمنی را شرط اساسی استفاده از آتش قرار دهیم و در صورت بروز آتش سوزی آن را مهار کنیم. شواهد نشان می دهند به دلیل آتش سوزی های مهیبی که در زمان روم باستان رخ می داده است، افرادی ویژه ی اطفای حریق با تجهیزات مناسب و موجود آن زمان به مهار آتش می پرداختند.

پیدایش آتش نشانی در جهان

تاریخچه آتش نشانی در جهان
تاریخچه آتش نشانی در جهان

بر اساس تاریخچه آتش نشانی در ساعت 2 بامداد دوم سپتامبر سال 1666 میلادی فاجعه ای بزرگ رخ داد و تا مدت ها در ذهن مردم لندن باقی ماند؛ با آتش سوزی در نانوایی سلطنتی انگلستان نزدیک به 13200 خانه که در ارتباط با آن بودند به دلیل چوبی بودن و وزش بادهای شدید سوختند. این آتش سوزی تا 6 روز ادامه داشت و با بارش باران سیل آسای فصلی این آتش مهار شد.

بعد از این آتش سوزی بسیاری از افراد بخش زیادی از دارایی های خود را از دست دادند و به علت پرداخت نکردن بدهی هایشان راهی زندان شدند؛ این اتفاقات خاطرات تلخی را در تاریخچه آتش نشانی جهان ثبت کرد و باعث شد مسئولان شهر به فکر چاره ای برای جلوگیری از خسارت های ناشی از رخداد های طبیعی باشند. در آن زمان بود که بیمه آتش سوزی بنیان گذاری شد، سابقه اولیه بیمه آتش سوزی به قرن هشتم در کشور بلژیک بر می گردد،

به طوری که افرادی در بلژیک از زارعان مبلغی را دریافت می کردند و در ازای آن خسارت های ناشی از آتش سوزی و خسارت های وارد شده به دام های آن ها را جبران می کردند.

پیدایش آتش نشانی در اروپا

معضلات شغل آتش نشانی
معضلات شغل آتش نشانی

اروپا نیز در قرن یازدهم برای جبران بخشی از خسارت های آتش سوزی، اتحادیه هایی به نام «گلید ها» را تشکیل داد؛ این اتحادیه ها بر اساس اصول تعاون و همیاری تشکیل شدند و بخشی از خسارت های وارد شده به افراد را به عهده می گرفتند. اتحادیه ها در ابتدا به شکل جمع آوری اعانه بودند اما در مراحل بعدی و به مرور زمان به شرکت تعاونی تبدیل شدند.

در تاریخچه آتش نشانی جهان ذکر شده است که یک سال پس از آتش سوزی بزرگ شهر لندن یعنی در سال 1667 میلادی، موسسه های بیمه ی زیادی تاسیس شدند. یکی از موسس های بیمه شخصی به نام «نیکلاس باربون» بود که موسسه ای را تاسیس کرد که منازل را در برابر آتش سوزی بیمه می کرد.

تا پایان قرن هفدهم در انگلستان، چهار موسسه بزرگ بیمه تاسیس شده بود که هر کدام از آن ها ویژگی های منحصر به فرد خود را داشتند.

خطر ورشکستگی شرکت های بیمه

خطر ورشکستگی شرکت های بیمه اتش نشانی
خطر ورشکستگی شرکت های بیمه آتش نشانی

طبق تاریخچه آتش نشانی که وجود دارد اولین قدم های تشکیل واحدهای آتش نشانی به زمان ورشکستگی شرکت های بیمه باز می گردد، بیایید کمی بیشتر به بررسی ورشکستگی شرکت های بیمه در گذشته بپردازیم.

در ابتدای تشکیل بیمه های آتش سوزی برخی از مردم با ایجاد آتش سوزی های عمدی، شرکت های بیمه طرف قرارداد را فریب می دادند و مبالغی را در ازای خسارت از آن ها دریافت می کردند. شرکت های بیمه ی تازه کار و فاقد تجربه به دلیل عدم دقت کافی این مبالغ را می پرداختند و طی چند مورد از این اتفاقات دچار ورشکستگی می شدند.

تمامی این اتفاقات باعث شد که شرکت های بیمه همکاری بیشتری با هم داشته باشند و اتحادیه تشکیل دهند، همچنین این فکر به وجود آمد که برای حفظ سرمایه های شرکت های بیمه آتش سوزی نسبت به پیشگیری و مقابله با آتش سوزی خودشان اقدام کنند؛ این اتفاقات به مرور زمان باعث تشکیل واحد های آتش نشانی شدند.

تشکیل واحد آتش نشانی توسط شرکت های بیمه

تشکیل واحد آتش نشانی توسط شرکتهای بیمه 
تشکیل واحد آتش نشانی توسط شرکتهای بیمه

صندوق آتش سوزی شهر هامبورگ یکی از پیشگامان تاسیس واحد های آتش نشانی توسط شرکت های بیمه است. در سال 1728 اداره تاسیسات آتش نشانی به این شرکت بیمه ملحق شد.

در انگلیس بعد از آتش سوزی لندن، شرکت های بیمه شروع به پیشگیری و مهار آتش سوزی کردند؛ از جمله این فعالیت ها می توان به تحقیق در خصوص ایجاد آتش سوزی، استخدام افراد آتش نشان و ساخت تجهیزات آتش نشانی اشاره کرد.

در آن زمان هر کدام از شرکت های بیمه به فعالیت های مختلفی برای جلوگیری و مهار آتش سوزی می پرداختند؛ برای مثال شرکت بیمه یونیون به اولین کسی که خبر آتش سوزی را به اطلاع آن ها می رساند یک شیلنگ جایزه می داد و آتش نشانان استخدام شده توسط این شرکت بیمه در هنگام آتش سوزی به محل حادثه رفته و جان افراد را با مبارزه با آتش، نجات می دادند.

نکته جالب در تاریخچه آتش نشانی جهان این نکته است که در آن زمان هر کدام از شرکت های بیمه علامت فلزی مخصوصی که علامت آتش نام داشت برای واحد آتش نشانی خود انتخاب کرده بودند که در هنگام عقد قرارداد به بیمه گذار تحویل داده می شد تا در محل مناسبی از ساختمان بیمه شده آن را نصب کنند. هنگام آتش سوزی آتش نشانان از شرکت های مختلف بیمه آتش سوزی به محل حادثه می رسیدند و با مشاهده علامت آتش اگر علامت مربوط به بیمه خودشان بود دست به کار می شدند و در غیر این صورت بدون هیچ عکس العملی محل حادثه را ترک می کردند.

ادغام واحدهای آتش نشانی

ادغام واحدهای آتش نشانی
ادغام واحدهای آتش نشانی

پس از گذشت مدت زمان کوتاهی شرکت های بیمه به این نتیجه رسیدند که روش واحدهای آتش نشانی آن ها معقول نمی باشد؛ زیرا صرف نظر از محل شروع آتش سوزی، آتش در طی مدت زمان کوتاهی گسترش می یابد و وسعت یافتن آتش سوزی به طور کلی منافع تمام شرکت ها را در خطر می اندازد به همین دلیل شرکت های بیمه خیلی سریع به یکنواخت ساختن فعالیت واحد های آتش نشانی خود به هماهنگی و تفاهم رسیدند و برای امور مربوط به اطفای حریق، سازمان واحدی را تشکیل دادند.

در سال 1833 میلادی در لندن واحد های چند شرکت بیمه با هم ادغام شدند و سازمان واحدی به نام بنگاه ماشین های آتش نشانی تاسیس شد. این موسسه نزدیک به 80 نفر آتش نشان تمام وقت در اختیار داشت که در 13 ایستگاه آتش نشانی خدمت می کردند. در همین سال ها بود که نخستین تلمبه بخار آتش نشانی اختراع شد.

آتش نشانی، تحت سرپرستی شهرداری

آتش نشانی، تحت سرپرستی شهرداری
آتش نشانی، تحت سرپرستی شهرداری

با توجه به رشد روز افزون شهرها، افزایش جمعیت و گسترش صنایع گوناگون؛ آتش سوزی های گوناگونی در ابعاد مختلف شدت گرفت. رسیدگی به این امور مستلزم تلاش و کوشش بیشتر آتش نشان ها، صرف هزینه های بیشتر و خدمات بیشتر بود که در ابتدا شرکت های بیمه سعی کردند با افزایش حق بیمه این هزینه ها را پوشش دهند، اما این امر کافی نبود زیرا خرید تجهیزات اطفای حریق با تعداد و امکانات بیشتر، تعمیر و نگهداری این ابزار همچنین ضرورت استخدام نیروهای بیشتر، هزینه های زیادی را به دنبال داشت به همین دلیل سازمان آتش نشانی از دولت برای تامین هزینه ها کمک گرفت.

از آن جایی که فعالیت بیشتر واحد های آتش نشانی در شهرها قرار داشت و از سوی دیگر شهرداری ها تجهیزاتی برای مقابله با آتش سوزی ها داشتند سازمان آتش نشانی تحت سرپرستی شهرداری که خود را در مقابل حفظ جان شهروندان و حفظ اموال عمومی مسئول می دانست، قرار گرفت؛ البته بیمه همچنان با روش های مختلفی مانند کمک های مالی، تحقیقاتی و … از تشکیلات آتش نشانی حمایت می کند.

چکیده مطلب

آتش نشانی در گذشته
آتش نشانی در گذشته

امروزه آتش نشانی رکن اساسی و اصلی کشورهای پیشرفته را تشکیل می دهد و خدمات آن ها در اطفای حریق خلاصه نمی شود و فعالیت هایی از جمله نجات محبوس شدگان زیر آوارهای ساختمان، آسانسور و …، مقابله با حیوانات وحشی، نجات مصدومین از حوادثی همچون چرخ گوشت، حلقه های فلزی، دستگاه های برش و … تنها چند مورد از خدمات سازمان آتش نشانی می باشد برگرفته از ویکی پدیا. خوشحالیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید.

با آرزوی سلامتی برای تمامی آتش نشانان عزیز

جهت خرید تجهیزات آتش نشانی اینجا کلیک نمایید.

پذیرای اطلاعات تکمیلی، انتقادات و پیشنهادات شما مخاطبین عزیز هستیم.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *