ایرپلاگ چیست؟

ایرپلاگ چیست؟

لطفا امتیاز دهید

قرن بیستم و بیست و یکم یکی از پر سر و صدا ترین قرن های تاریخ بشریت هستند! به خصوص در محیط های صنعتی و کارخانجات. افراد شاغل در این محیط ها، به شدت در معرض آلودگی صوتی قرار دارند و اگر محافظت مناسبی از گوش های آن ها صورت نگیرد، ممکن است شنوایی خود را از دست بدهند. به همین دلیل امروزه گوشی ایمنی (ایرماف و ایرپلاگ) به یکی از مهم ترین ابزارهای ایمنی در محیط کار تبدیل شده اند.

گوشی ایمنی تاثیر مستقیم در بالا بردن تمکز افراد دارند و با خرید گوشی مناسب فرد می تواند از ذهن، روح و روان خود محافظت نماید. گوشی های ایمنی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند و انواع متفاوتی دارند که هر کدام از آن ها برای استفاده در مکان مخصوصی ساخته شده اند و طرفداران خاص خود را دارند.

انواع گوشی ایمنی

گوشی ایمنی
گوشی ایمنی

گوشی ایمنی به سه دسته اصلی تقسیم می شود:

1- گوشی ایرپلاگ (EarPlugs)

2- گوشی ایرماف (Earmuffs)

3- گوشی روکلاهی (مخصوص کلاه ایمنی)

گوشی ایرپلاگ (Earplugs) یا توگوشی، به دلیل استفاده راحت و اندازه کوچکشان در میان بسیاری از افراد محبوب هستند. ویکی پدیا ایرپلاگ را اینگونه تعریف می کند: «ایرپلاگ وسیله ای است که برای محافظت از گوش های کاربر در برابر صداهای بلند یا نفوذ آب، اجسام خارجی، گرد و غبار یا باد بیش از حد در مجرای گوش قرار می گیرد.»

در این مطلب قصد داریم با این وسیله، مدل های مختلف آن و کاربردشان آشنا شویم. پس لطفا تا انتهای مطلب با ما باشید …

گوشی ایمنی ایرپلاگ

ایرپلاگ
ایرپلاگ

ایرپلاگ نوعی گوشی عایق صدا است که در داخل حفره گوش قرار می گیرد و به خاطر اینکه بسیار کوچک است، فضای بسیار کمی را اشغال می کند. این گوشی صداگیر، راه های ورود صدا به گوش را می بندد و بدین ترتیب سر و صدای محیط را کاهش می دهد. این صداگیرها دارای قابلیت انعطاف پذیری بالایی می باشد و همچنین به خاطر حجم کمشان به راحتی می توان آن ها را جا به جا کرد یا درون جیب قرارداد.

این گوشی ها از آسیب دیدن شنوایی در اثر صداهای بسیار مهیب محافظت می کنند و به میزان مناسبی صدای محیط را کاهش می دهند. نکته جالب این است که با وجود استفاده از این گوشی ها، کاربر همچنان می تواند صدای های ضروری مانند صدای آژیر خطر را بشنود و نسبت به اتفاقات محیط اطرافش هوشیار باشد.

این نوع گوش گیرها از نظر قمیتی از سایر مدل ها ارزان تر هستند و به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارند. گوشی های ایرپلاگ از درواقع دو گوشگیر هستند که در برخی مدل ها با استفاده از یک بند به همدیگر متصل شده اند. این گوشی ها را معمولا از مواد پلیمری بهداشتی و یا از اسفنج بهداشتی می سازند.

استفاده از این وسیله به همراه سایر تجهیزات ایمنی مشکلی را به وجود نمی آورد و به راحتی می توانید از آن در کنار عینک ایمنی و کلاه ایمنی استفاده کنید.

انواع صداگیر توگوشی

گوشی های ایرپلاگ (earplugs) بر اساس مواد استفاده شده در ساخت آن ها به دو دسته ایرپلاگ های پلیمری و ایرپلاگ های اسفنجی تقسیم می شوند.

ایرپلاگ پلیمری

smartfit howard leight
smartfit howard leight

این مدل از ماده ای به نام TPE (Thermo plastic elastomer) ساخته می شوند که ترکیبی از پلیمر Thermo plastic و پلاستیک طبیعی (Rubber) می باشد. این ایرپلاگ ها در برابر نیرو های خارجی مقاوم بوده و به آسانی خراب نمی شوند. همچنین خاصیت انعطاف پذیری و کشسانی بالایی داشته و به راحتی وارد گوش کاربر می شود.

این نوع از گوشگیر ها قابل شستشو و استفاده مجدد نیز می باشند. این ترکیب وزن سبکی دارد و هر دو گوشگیر در کنار هم، وزن ناچیزی دارند.

اکثر ایرپلاگ های پلیمری به صورت پره پره می باشند. معمولا تعداد این پره ها سه عدد است که به آن گوشگیر سه پله نیز می گویند. یک دنباله هم در انتهای آن ها وجود دارد که کار دستگیره را انجام می دهد و کاربر می تواند با استفاده از به راحتی گوشی را به گوش خود وارد کند و یا از آن خارج نماید.

معمولا توگوشی های پلیمری خراب و فاسد نمی شوند و تنها در صورت جدا شدن اجزاء آن از هم باید آن را تعویض نمایید. بنابراین اگر به آرامی از آن استفاده کنید تا مدت زیادی قابل استفاده خواهند بود.

شما باید پس از هر بار مصرف، این گوشی ها را به خوبی شستشو دهید؛ زیرا پس هر بار استفاده از گوشی، بدنه آن به مخاط داخل گوش آغشته شده و پس از خارج شدن از گوش آلودگی ها را به خود جذب می کند. وقتی دوباره آن را وارد گوشتان کنید، آلودگی ها را به داخل گوش شما وارد می کند و باعث عفونت می شود.

گوشگیر Howard Leight مدل Smartfit یک از بهترین ایرپلاگ های پلیمری می باشد.

ایرپلاگ اسفنجی

3m ear classic
3m ear classic

این نوع از اسفنج های بهداشتی ساخته می شوند که بسیار نرم و فشرده هستند. این ایرپلاگ ها بر خلاف نوع پلیمری، دارای سطحی صاف و یکنواخت هستند و به شکل مخروطی و یا استوانه ای ساخته می شوند.

این گوشی ها برخلاف نوع اول ضد آب نیستند، بنابراین قابل شستشو نبوده و یکبار مصرف هستند؛ این موضوع بزرگ ترین اختلاف ایرپلاگ های پلیمری و اسفنجی می باشد.

یکی از بهترین مدل های ایرپلاگ های اسفنجی، ایرپلاگ 3M مدل Ear Classic می باشد.

نحوه استفاده از گوشی ایرپلاگ

نجوه استفاده از ایرپلاگ
نجوه استفاده از ایرپلاگ

شیوه درست استفاده از گوشی های ایرپلاگ به صورت زیر است:

1- از تمیز بودن دستان خود اطمینان حاصل نمایید؛ زیرا ممکن است آلودگی از طریق دست های شما به گوش هایتان منتقل شود.

2- لاله گوش خود را به سمت بیرون و بالا کشیده و ایرپلاگ را به صورت چرخشی به گوش خود وارد نمایید.

3- برای خارج کردن گوشی از گوشتان نیز از همین روش استفاده نمایید.

* نکته مهم: در زمان خرید گوشی ایمنی ایرپلاگ، به سایز و اندازه آن دقت نمایید. برای ایجاد حداکثر محافظت در برابر آلودگی صوتی باید ایرپلاگی را تهیه نمایید که کاملا اندازه کانال گوش شما باشد.

نگهداری از صداگیر توگوشی

جهت بالا رفتن دوام گوشی ایرپلاگ و استفاده از آن برای مدت طولانی، لازم است به نکات زیر توجه نمایید:

  • دستورات سازنده توجه نمایید. معمولا داخل جعبه ایرپلاگ ها یک راهنما برای استفاده و نگهداری از آن ها وجود دارد.
  • پیش از شستن توگوشی ها از قابل شستشو بودن آن ها اطمینان حاصل نمایید.
  • اگر گوشی انعطاف پذیری خود را از دست داده است، آن را تعویض نمایید.

سخن پایانی

گوشی ایمنی انواع مختلفی دارد که گوشی ایرپلاگ یکی از آن هاست. گوشی های ایرپلاگ صداگیرهای کوچکی هستند که داخل کانال گوش قرار می گیرند و راه های نفوذ آلودگی صوتی را می بندند. با توجه به وجود آلودگی صوتی در بیشتر صنایع لازم است تمام کارکنان از گوشی ایمنی مناسب استفاده کنند؛ توگوشی ها به دلیل حجم کم، کارایی بالا و قیمت ارزان می توانند گزینه خوبی برای استفاده در محیط کار باشند.

انتخاب گوشی مناسب و نگهداری درست از آن، سلامت گوش های شما را تضمین می کند. پس در انتخاب خود دقیق باشید. گروه تجیهزات ایمنی حافظ ارائه کننده انواع گوشی های ایمنی ایرپلاگ و ایرماف می باشد. شما می توانید با کلیک روی نوشته های نارنجی رنگ بالا به صفحه خرید این محصولات مراجعه نمایید و گوشی ایمنی مورد نظر خود را خریداری نمایید. سلامت شما آرزوی ماست.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *